MANTAR
Doğal şarap şişesi mantarı, bir meşe türü olan quercus suber ailesinden gelmektedir. Ağırlıklı olarak bol yağışın olduğu yerlerde; Portekiz, İspanya, Fas, Cezayir ve bir miktar da Sicilya’da […]
Doğal şarap şişesi mantarı, bir meşe türü olan quercus suber ailesinden gelmektedir. Ağırlıklı olarak bol yağışın olduğu yerlerde; Portekiz, İspanya, Fas, Cezayir ve bir miktar da Sicilya’da […]
Elinizdeki mantarlı şarap dik değil de 70-80 derce bir açı ile biraz yatay pozisyonda, şarap mantara değebilecek pozisyonda saklanır. Mantığı ise şu: şarap mantarı ile […]
Kırmızı 14 ve beyaz şarap 8 derecedir, kırmızı şarap sıcak şekilde içilir, aroma ve kıvamını bulmak için, beyaz şarap içinse onu soğuk tüketmeniz daha leziz […]
Cabernet sauvignion üzümleri. Hafif, kısa, meyvemsi, taneni az bir merlot şarabı ideal olacaktır. ilk defa kırmızı şarap içecek birisine merlot, piot noir veya kupaj bir […]
Açtığınız şişeyi saklama koşulu diye bir şey yok ancak, diyelim ki şişeyi yarıladınız ve bitmiyor. ya 2-3 gün içinde bitirmeniz gerekir ya da bir makarna […]
Kırmızı ve beyaz şaraplar işlem bölümünde ikiye ayrılıyorlar aslında. kırmızı şaraplar işlem durumunda kabukları çatlatılır, kabuk ve çekirdek ayrılmadan fermante edilirler ve kükürt dioksit eklenir, […]